fbpx
  • 06 MAI 21
  • 0
  Ecografia, metodă imagistică de prevenire a diferitelor afecțiuni medicale, disponibilă exclusiv în cadrul Scanexpert Galați

  Ecografia, metodă imagistică de prevenire a diferitelor afecțiuni medicale, disponibilă exclusiv în cadrul Scanexpert Galați

  Ecografia sau ultrasonografia este o tehnică de explorare imagistică, fără de care astăzi diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale ar fi de neconceput, fiind o metodă de diagnostic oferită de centrul Scanexpert Galați, și bazată pe transmiterea diferențiată a ultrasunetelor, prin diverse tipuri de țesut.

  Ecograf de ultimă generatie Siemens Redwood la Scanexpert Galați

  Echipamentul Siemens Redwood aflat în dotarea centrului Scanexpert Galați oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi mai profunde și o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare. Este un ecograf  multidisciplinar de înaltă performanță, conceput pentru examinarea sistemului vascular, abdomenului, pentru examinări prenatale pediatrice, examinări urologice, transcraniene, ale carotidei și ale părților moi. Cea mai inovativă dotare este pachetul de elastografie imagistică, care, în timp real, calculează și afișează rigiditatea țesuturilor și poate evidenția tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor, de la dimensiuni de câțiva milimetri.

  Investigația ecografică poate scoate în evidență diferite modificări în structura organelor, diverse formatiuni tumorale sau suferinte ale organelor, în cadrul unor tulburări metabolice, precum dislipidemii, diabet zaharat sau boli inflamatorii. Ecografia poate depista de asemenea și modificări în funcționalitatea unor organe, prin vizualizare în timp real.

  Comparativ cu radiografia, tehnică imagistică tradițională, în cazul ecografiei nu există expunere la radiații ionizante. Deși este o procedură extrem de utilă, undele sonore nu traversează bine aerul și osul, astfel că sunt ineficiente pentru anumite regiuni conținând gaze sau acoperite de os. Pentru astfel de regiuni sunt mai indicate radiografiile, CT sau RMN, acestea putând fi efectuate, de asemenea, în cadrul clinicii Scanexpert Galați.

  Programează-te pentru ecografie în cadrul centrului Scanexpert Galați și beneficiază de investigații medicale interpretate și efectuate de dr. Duțu Nicoleta, medic primar radiologie și imagistică medicală, cu studii complementare în ecografie, senologie imagistică, tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică, prin intermediul aparatului de ultimă generație Siemens Redwood și nu uita că, sănătatea este pe primul loc.


  PROGRAMĂRI ECOGRAF GALATI

  Programări prin telefon:

  Mob:+40 743 014 431

  Mob.:+40 743 014 432

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply