fbpx
  • 30 APR. 21
  • 0
  RMN Sâni, investigatie disponibilă la centrul Scanexpert Galați

  RMN Sâni, investigatie disponibilă la centrul Scanexpert Galați

  Cancerul de sân este cea mai frecventă dintre toate cazurile de cancer la femei şi este principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa. Se estimează că una din fiecare 9 femei europene vor dezvolta cancer de sân la un moment dat în viata ei, dar estimările variază în funcţie de ţară.

  RMN-ul la sân este o investigaţie complementară ecografiei şi mamografiei, toate acestea ajutând la obținerea unui diagnostic cât mai fidel. Deseori ne confruntăm cu forme de cancer care nu au expresie pe imaginea ecografică sau pe cea mamografică, aici intervenind sensibilitatea RMN-ului, cea mai mare, peste 98%, bazată pe un principiu foarte simplu, și anume, acela că leziunile maligne sunt vascularizate.

  RMN-ul mamar este recomandat și utilizat în situații precum:

  • examinarea preventivă a pacientelor tinere cu risc de cancer mamar (istoric familial puternic de cancer mamar sau ovarian)
  • în cazul unor discordanțe diagnostice la celelalte investigații imagistice efectuate anterior
  • pentru pacientele în cazul cărora se suspectează ruptura implantului mamar
  • atunci când țesut mamar este foarte dens, iar mamografia nu poate detecta un cancer de san

  Ca test de monitorizare, RMN-ul de sân este folosit pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie, în timpul chimioterapiei neadjuvante (efectuată preoperator) sau postoperator, pentru diferențierea recidivei de cicatrice, la pacientele deja operate de cancer mamar.

  Investigaţia se efectuează în zilele 7-14 ale ciclului menstrual, când sânul are un conţinut mai mic de apă şi când glanda mamară este mai puţin densă. Examinarea durează aproximativ 30 minute și se face obligatoriu cu substanţă de contrast.

  În cazul pacientelor cu implanturi mamare, rezonanţa magnetică este singura examinare care permite aprecierea corectă și completă a integrităţii implantului de silicon, pentru acest tip de investigații nefiind necesară administrarea substanţei de contrast.


  PROGRAMĂRI RMN GALATI

  Programări prin telefon:

  Mob:+40 743 014 431

  Mob.:+40 743 014 432

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply