fbpx
Skip to content Skip to footer

ECOGRAF

Ecografia este o metodă de screening, de explorare imagistică, fără de care diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale ar fi de neconceput. Această metodă este însoțită de o serie de beneficii: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare. 

ecografie iasi - roman - galati - scanexpert

PROGRAMARE

Investigațiile de tip ecografie se pot efectua la unul dintre urmatoarele centre:

OptimDiagnostic BOTOȘANI 2

 bld. Mihai Eminescu, nr. 39

 0740 727 272

Ecografie sau ultrasonografie

Ecografia este o metodă de screening, de explorare imagistică, fără de care diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale ar fi de neconceput. Această metodă este însoțită de o serie de beneficii: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare.

Ecografia nu are efecte adverse asupra structurilor anatomice examinate și prezintă limitări doar la nivelul osului, creierului și plămânului, din care pot fi vizualizate doar anumite părți, în cazul acestora fiind recomandate tehnicile imagistice complementare precum RMN sau CT.

Sunt depistate cu succes diverse modificări apărute la nivelul organelor (formațiuni tumorale, suferințe cauzate de tulburări metabolice) sau modificări în funcționalitatea organelor, prin vizualizarea în timp real a acestora, fiind deosebit de utilă în studiul activității cardiace, musculare sau a tubului digestiv.

Metoda Doppler permite depistarea fluxurilor de sânge, precum și studierea acestora, fiind utilă în studierea vascularizației organelor, a formațiunilor tumorale, studierea calității vaselor sangvine și a afectării acestora în cadrul declanșării unor boli sistemice: diabet zaharat, hipercolesterolemii.

O altă aplicație a ecografie o reprezintă elastografia, prin care este studiată densitatea unui anumit țesut. Prin intermediul elastografiei, se calculează și se afișează rigiditatea țesuturilor și sunt evidențiate tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor. Întrucât, tumorile canceroase sunt mai dure decât țesuturile normale, elastografia își găsește utilitatea în majoritatea cazurilor, pentru stabilirea, de exemplu, a diagnosticului de cancer la sân.

Ecografia cu substanță de contrast constă în injectarea unei substanțe lipsite de efecte adverse și formate din microbule de gaz inert, cu scopul îmbunătățirii vizualizării și evaluării formațiunilor tumorale, a cavităților cardiace sau vaselor mari. Formațiunile benigne sunt diferențiate de cele maligne, fiind apreciată, de asemenea, și inflamația.

scanexpert galati - ecograf galati

Beneficiile ecografiei ca metodă de investigare imagistică

  • Rezultatul este obținut pe loc
  • Lipsa radiațiilor
  • Investigație nedureroasă
  • În cazul tiroidei, pot fi măsurate cu exactitate dimensiunile glandei tiroide, poate fi evaluată structura și vascularizația parenchimului tiroidian, pate fi efectuată biopsia cu ac fin
  • Ecografia tiroidei ilustrează cea mai utilizată investigație imagistică pentru vizualizarea glandei tiroidă. Pot fi remarcate prezența nodulilor tiroidieni, a gușei, modificări specifice tiroiditei Hashimoto, sau poate fi realizată o diferențiere între bolile tiroidiene, după vascularizarea țesutului
  • În timpul unei ecografii abdominale pot fi depistați calculi biliari sau renali, afecțiuni ale ficatului, tumori
  • Ecografia mamară este metoda de screening de primă intenție pentru femeile aflate între vârstele de 20 și 29 de ani
  • Ecografia mamară permite explorarea sânilor cu proteze mamare (implanturi)
  • Nu prezintă efecte nocive pentru organism, este accesibilă, ieftină, în general nu necesită pregătire specială în prealabil și poate fi repetată ori de câte ori este nevoie

Centrele Scanexpert dispun de 3 echipamente de tip ecograf, de ultimă generație

Siemens Juniper, Scanexpert Roman

Ecograful Siemens Juniper zugrăvește calea spre un diagnostic rapid și corect. Acesta oferă  posibilitatea efectuării diverselor tipuri de ecografii: abdomino-pelvină, mamară, musculoscheletală și a părților moi, tiroidiană și latero-cervicală.

Ecograful ultraperformant Siemens Juniper oferă o gamă mare de informații, ce conferă medicului și pacientului un grad ridicat de încredere în diagnostic, chiar și în cazurile dificile.

Siemens Redwood, Scanexpert Galați

Echipamentul Siemens Redwood aflat în dotarea centrului Scanexpert Galați oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi mai profunde și o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare.

Este un ecograf  multidisciplinar de înaltă performanță, conceput pentru examinarea sistemului vascular, abdomenului, pentru examinări prenatale pediatrice, examinări urologice, transcraniene, ale carotidei și ale părților moi.

Ecograf Samsung V7, Scanexpert IAȘI

Ecograful Samsung V7 oferă posibilitatea efectuării diverselor tipuri de ecografii: abdomino-pelvină, mamarămusculoscheletală și a părților moi, tiroidiană și latero-cervicală.

Ecograful ultraperformant Samsung V7 oferă o gamă mare de informații, ce conferă medicului și pacientului un grad ridicat de încredere în diagnostic, chiar și în cazurile dificile.

Siemens Healthineers Acuson Redwood, Optim Diagnostic Botoșani II

Ecograful Acuson Redwood, marca Siemens Healthineers, reprezintă un sistem ce funcționează pe bază de ultrasunete, capabil să deservească o varietate largă de specialități clinice, de la radiologie intervențională sau urologie, la imagistică cardiovascularăortopedică sau obstetrică-ginecologică.

Calitatea extraordinară a imaginii aduce cu sine încredere în diagnostic, structurile dificil de vizualizat în regiunile anatomice umbrite fiind evidențiate.

Go to Top