fbpx
Skip to content Skip to footer

RX sau Radiografia

Radiografia se referă la o investigație realizată rapid, nedureroasă, care reproduce cu ajutorul razelor X, imagini ale structurilor corpului, în special ale oaselor.

 

rx sau radiografia (2)

PROGRAMARE

Investigațiile de tip RX/RADIOGRAFIE se pot efectua la urmatorul centru de imagistică medicală:

RX sau radiografia

Radiografia se referă la o investigație realizată rapid, nedureroasă, care reproduce cu ajutorul razelor X, imagini ale structurilor corpului, în special ale oaselor.

Radiografia digitală reprezintă cea mai modernă tehnică de scanare radiologică și prezintă o serie de avantaje, comparativ cu radiografia convențională, dintre acestea cel mai important fiind reprezentat de calitatea imaginii.

Indicații RX

Radiografia craniană

În cazul în care un pacient a suferit un traumatism la nivelul capului, poate fi recomandată efectuarea unei radiografii craniene, care permite caracterizarea oaselor cutiei craniene, precum și a oaselor faciale. Sunt relevate astfel tumori osoase, infecții sinusale, ale urechilor, sau ale dinților, pierderi sau fracturi osoase.

Radiografia articulațiilor

Disconfortul de la nivelul genunchilor, gleznelor, umerilor sau încheieturilor mâinii poate semnala afecțiuni precum artrită, fracturi, inflamații, osteoartrită sau artrită reumatoidă.

Radiografia pulmonară sau toracică

Aceasta poate fi recomandată atunci când apar dificultăți la respirație, tuse persistentă sau dureri în piept.

Radiografia toracică vizualizează structurile interne situate în partea superioară a corpului, a oaselor și a organelor precum coastele, inima și plămânii. Pot fi identificate o serie de afecțiuni: pneumonie, cancer pulmonar, fracturi, dimensiuni anormale ale cordului, tuberculoză.

Radiografia abdominală

Radiografia abdominală studiază stomacul, splina sau intestinele, și se recomandă în cazul în care pacientul suferă de dureri abdominale fără o cauză evidentă sau greață severă. Dintre factorii declanșatori ai acestor simptome amintim pietrele la rinichi, leziunile diverselor zone din cavitatea abdominală și ocluzia intestinală.

rx multiimpact scanexpert iasi

Doza de radiații

Gradul de expunere la radiații este minim, în timpul unei radiografii realizate la centrul Scanexpert Iași II, de pe str. Str. Anastasie Panu, nr. 28, bl. 2B, demisol, iar beneficiile acestor investigații depășesc cu mult riscurile.

Cu toate acestea, în cazul în care sunteți gravidă sau bănuiți că ați putea fi însărcinată, anunțați medicului radiolog înainte de a efectua o radiografie. Deși riscul majorității investigațiilor cu raze X pentru un copilul nenăscut este mic, medicul dumneavoastră poate lua în considerare efectuarea unui alt test imagistic, cum ar fi ecografia.

 

Aparatul ultramodern RX Siemens Multix Impact, Scanexpert Iași

Echipamentul asigură o experiență pozitivă, prin intermediul design-ul modern și al ecranului tactil montat deasupra tubului, ce sprijină relația personal-pacienți. Doza de radiații este minimă, iar procedurile realizate sunt nedureroase și complet neinvazive, fiind obținut diagnosticul corect, sigur, și rapoarte medicale fiabile.

Go to Top