fbpx
Skip to content Skip to footer

Angiografia CT, utilă în boala arterială periferică

Ateroscleroza arterelor membrelor inferioare determină ischemia cronică de membru inferior cunoscută și ca boală arterială periferică.

În stadii avansate, pacientul poate prezenta durere de repaus, ceea ce înseamnă că fluxul sangvin la nivelul membrului inferior afectat este atât de scăzut, încât nu mai este necesar a iniția mersul pe jos pentru a apărea durerea, ea fiind prezentă și atunci când pacientul este în repaus. 

Angiografia CT periferică reprezintă o tehnică medicală care folosește raze X pentru a obține imagini ale vaselor de sânge periferice, utilizând agenți de contrast care sunt eliberați direct în vasul de sânge prin intermediul unui cateter. 

Acest tip de investigație furnizează informații importante despre anatomia vaselor de sânge, permite evaluarea dimensiunii și calibrului lumenului vasului, identificarea blocajelor, îngustărilor sau dilatărilor respectivului vas de sânge. 

Imaginile obținute prin angio-CT pot contribui la realizarea unei structuri tridimensionale a întregului trunchi arterial al ambelor membre inferioare, adeseori obligatoriu pentru planificarea unor proceduri complexe de revascularizare arterială.

Durata unei angiografii periferice variază în general între 45 și 60 de minute. 

SCANEXPERT – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

www.scanexpert.ro

PROGRAMĂRI COMPUTER TOMOGRAF BRAȘOV

Programări prin telefon:

Tel.:+40 368 005 145

Mob.:+40 774 433 429

Leave a comment

0.0/5