fbpx
Skip to content Skip to footer

Investigatii CT speciale de inalta performanță la Centrul de Imagistica Medicala SCAN EXPERT Brasov

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Centrul de imagistică medicală Scan Expert Brașov pune la dispoziția pacienților o serie de investigații speciale de înaltă performanță de tip CT cardiac, angiografie periferică, colonoscopie virtuală și enterografie CT, unice datorită soft-ului adaptat la cele mai exigențe cerințe și antenei dedicate de pe echipamentul Siemens Somaton.

Interpretarea rezultatelor este asigurată de elita profesioniștilor din domeniu

Pacienții sunt asigurați de o precizie înaltă a diagnosticului și profesionalism din partea cadrelor medicale. Interpretarea investigațiilor este asigurată de o echipă de medici atent selectată, cu înaltă pregătire de specialitate: Prof. Dr. Haba Denisa (UMF Iași), dr. Moldovan Edi (Iași), dr. Corina Pintilie (Neamț), dr. Leonte Doina (Brașov), dr. Miclăuș Grațian (Timișoara), dr. Petrilă Gabriel (Neamț) și dr. Glodeanu Daniela (Neamț).

Mai jos vă prezentăm pe larg investigațile speciale pe care le puteți efectua la centrul de imagistica medicala Scan Expert Brasov:

 

CT CARDIAC

CT–ul cardiac reprezintă o investigație rapidă și non-invazivă prin care se evaluează arterele coronare, artere care vascularizează mușchiul cardiac.

Coronarografia CT este indicată pacienților asimptomatici cu risc mic și mediu cardio-vascular, pacienților cu simptome atipice sau cu test de efort neconcludent, bărbaților și femeilor cu vârsta peste 40 ani,  persoanelor cu antecedente familiale de boli coronariene, fumătorilor, persoanelor cu diabet zaharat, persoanelor hipertensive sau sedentare.

Beneficii ale CT-ului cardiac

 • Este o metodă non-invazivă
 • Pune în evidență arterele coronare
 • Nu necesită spitalizare
 • Potrivit pentru pacienții cu factori de risc coronarian
 • Evaluarea calcificărilor coronariene
 • Evaluarea arterelor coronare și cuantificarea stenozelor
 • Investigarea bolilor cardiace congenitale, a formațiunilor cardiace și a bolilor valvulare.

 

ANGIOGRAFIE PERIFERICĂ

Angiografia la nivelul vaselor periferice este o procedură de diagnostic care permite vizualizarea anatomiei arterelor periferice și a eventualelor leziuni (stenoze, ocluzii), produse de depunerea grăsimilor la nivelul pereților vaselor, ceea ce duce la îngustarea arterelor respective și îngreunarea trecerii sângelui la acest nivel. Cel mai frecvent sunt afectate arterele membrelor inferioare, mult mai rar cele ale membrelor superioare. Netratate, leziunile avansează și, în timp se pot produce modificări importante, uneori ireversibile ale țesuturilor care primesc sânge prin vasul afectat. Boala vasculară periferică include afectarea arterelor membrelor, ale gâtului (carotide), arterele renale și cele care vascularizează tubul digestiv. Aceste îngustări ale arterelor care irigă diverse organe sunt consecința depunerilor de grăsimi (colesterol) la nivelul pereților acestora și pun pacientul în pericol de accident vascular, hipertensiune arterială severă și ischemie cronică sau acută a unui membru care poate merge până la amputație. Angiografia periferică este indicată la pacienții cu factori de risc cardiovascular (fumat, diabet zaharat, hipertensiune arterială, colesterol crescut).

Beneficiile investigației de angiografie periferică

 • Metodă minim invazivă
 • Depistarea și evaluarea bolii arteriale periferice a pacientului
 • Determinarea severității și a localizării îngustării / blocării vaselor de sânge care determină simptomele;
 • Localizarea și îndepărtarea unui cheag de sânge dintr-un vas de sânge blocat și restabilirea fluxului sanguin;
 • Potrivită pacienților cu factori de risc cardiovascular.

 

COLONOSCOPIE VIRTUALĂ

Colonoscopia virtuală sau colonografia CT reprezintă o metodă de investigare modernă a colonului prin computer tomograf și redă imagini bi- sau tri-dimensionale ale interiorului intestinului gros (colon). Aceasta este o metodă minim invazivă, ce nu necesită anestezie și constă în insuflarea cu aer a colonului printr-o canulă transrectală de mici dimensiuni.

Colonoscopia virtuală este utilă în diagnosticul bolii diverticulare sau inflamatorii intestinale, în evaluarea leziunilor cu risc malign, în monitorizarea polipilor, post-rezecție polipi, post-rezecție cancer colorectal.

Explorarea este indicată în mod special celor care prezintă anemie, constipaţie sau diaree recent instalată, la rudele bolnavilor descoperiţi cu cancer sau polipi ai intestinului gros, la bolnavii de sau cei cu polipi colonici, la pacienții cu diverticuloză și colon iritabil.

Beneficii ale colonoscopiei virtuale

 • Este mai puțin invazivă
 • Durează mai puțin timp
 • Spre deosebire de colonoscopia clasică folosește un tub subțire și scurt care se introduce în rect
 • Oferă imagini ale întregului lumen intestinal
 • Util în diagnosticul afecțiunilor intestinale precum polipi, diverticuli, tumori
 • Poate evidenția afecțiuni ale celorlalte organe intraabdominale
 • Nu necesită sedarea pacientului, astfel încât după efectuarea colonoscopiei virtuale, pacientul poate pleca acasă și efectua activitățile obișnuite.

 

ENTERO CT

Enterografia CT este o metodă non-invazivă, ce permite o investigare superioară a intestinului subţire, comparativ cu examinarea standard, oferind informaţii complementare celorlalte metode utilizate în evaluarea hemoragiilor gastrointestinale obscure.

Tehnica presupune efectuarea CT cu administrarea oralăa unei substanţe de contrast, în scopul optimizării rezoluţiei de contrast între mucoasă şi lumen, maximizând astfel vizibilitatea unor anomalii localizate pe peretele intestinului subţire.

Acest tip de investigație este util în diagnosticarea afecțiunilor intestinului subțire precum Boala Crohn, tumori, hemoragii gastrointestinale oculte, boala celiacă și obstrucția parțială a intestinului subțire.

Beneficii ale investigației de enterografie CT

 • Investigarea în detaliu a intestinului subțire
 • Permite detectarea tumorilor și stadializarea bolii
 • Util în evaluarea hemoragiilor gastrointestinale
 • Poate ajuta la determinarea cauzei sângerării, în vederea instituirii manevrelor de terapie intervențională
 • Poate identifica leziuni la nivelul structurilor vecine
 • Este utilă în evaluarea organelor solide şi oferă o imagine de ansamblu a abdomenului şi pelvisului.

 

SCANEXPERT – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

www.scanexpert.ro

PROGRAMĂRI COMPUTER TOMOGRAF BRAȘOV

Programări prin telefon:

Tel.:+40 368 005 145

Mob.:+40 774 433 429

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

6 Comments

 • Nacu Nina brasov 0723540052
  Posted 11 aprilie 2019 at 19:10

  Bună doresc sa fac dexa ptr osteoporoza prin casa de asigurări Cum se procedează. Va rog sa mă contactați Mulțumesc sunt din Brașov.

 • Cotes neluta alina
  Posted 13 aprilie 2019 at 20:43

  Buna ziua cat costa o colonoscopie performanta

 • Don Ioan
  Posted 25 noiembrie 2021 at 0:18

  Bună dimineața. M-ar interesa o colonoscopie virtuală și aș dori să știu cum pot să procedez. Menționez că sunt din Curtici Jud Arad. De exemplu dacă aveți medic care și interpretează testul, prețul, în cât timp se efectuează procedura, dacă am nevoie de bilet de trimitere. Vă mulțumesc frumos și o zi frumoasă vă doresc.

  • Bună ziua! La centrul Scanexpert Brașov investigația de colonoscopie virtuală CT costă 650 lei. Această investigație poate fi efectuată fie la cerere (fără bilet de trimitere), fie prin C.A.S cu bilet de trimitere din partea medicului specialist. Pentru mai multe informații vă rugăm să luați legătura cu colegii de la centru. Vă mulțumim!
   * SCAN EXPERT Galați RMN (rezonanță magnetică nucleară): +40 743 014 431/ +40 743 014 432

Leave a comment

0.0/5