fbpx
  • 30 DEC. 18
  • 0
  RMN PROSTATA

  RMN PROSTATA

  Pentru examinarea prostatei, IRM-ul este metoda ideală de examinare, deoarece poate face diferenta, de obicei, intre tumori benigne sau maligne ale prostatei , chiar și într-un stadiu incipient.

  De regulă, barbatii de vârsta mijlocie se confruntă cu o prostată mărită, care poate fi corelată și cu creșterea valorii PSA.

  Această schimbare în glanda prostatică este legată de vârstă fiind cunoscut ca hiperplazie benignă de prostată. Nodulii binari (adenomii) cresc în zona interioară, reducând astfel zona exterioară a prostatei.

  Odata cu creșterea valorii PSA și a maririi dimensiunilor prostatei, ar trebui exclusă o posibila tumoare malignă. Spre deosebire de cresterea in volum, cancerul de prostată în stadiu incipient nu poate fi detectat de persoana afectata deoarece acesta este în primul rând o modificare a țesutului care nu prezintă simptome vizibile. O valoare crescută sau în creștere a PSA poate fi adesea primul semn de avertizare într-un astfel de caz.

  Obiectivele efectuării acestui examen consta în stadializarea tumorii şi în vizualizarea bună a limitelor glandei şi a tumorii.

  Prostata prezintă patru zone – zona periferică, localizată sub capsulă şi formată din ţesut glandular, zonă centrală profundă formată din stromă, cea de tranziţie care înconjoară uretra şi cea periuretrală formată din ducte scurte. Prin RMN PROSTATA pot fi diferenţiate zona periferică şi cea centrală prin semnalul diferit.

  Rolul IRM mai constă în măsurarea exactă a dimensiunilor formaţiunii tumorale, şi în vizualizarea grupelor ganglionare de drenaj.

  SCANEXPERT – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

  www.scanexpert.ro

  PROGRAMĂRI RMN BRAȘOV

  Programări prin telefon:

  Tel.:+40 368 005 145

  Mob.: 40 770 987 599

  PROGRAMĂRI RMN IAȘI

  Programări prin telefon:

  Tel.:+40 332 401 089

  Mob.:+40 755 748 463

  OPTIM DIAGNOSTIC BOTOSANI – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

  PROGRAMĂRI RMN BOTOSANI

  Programări prin telefon:

  Tel.:+40 331 404 397

  Mob.:+40 743 993 617  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply