fbpx
Skip to content Skip to footer

Anevrismele cerebrale reprezintă dilatații anormale ale arterelor cerebrale, ce se dezvoltă ca urmare a unor puncte slabe în peretele arterial. Când se rup, pot produce hemoragii cerebrale, care reprezintă cauza unui accident vascular cerebral.

RMN-ul cerebral reprezintă o metodă imagistică de diagnostic neiradiantă și non-invazivă care utilizează un câmp magnetic și unde de radiofrecvență pentru a vizualiza anatomia și activitatea cerebrală și pentru a identifica eventualele afecțiuni cranio-cerebrale.

RMN-ul cerebral însoțit de angiografie reprezintă standardul de aur în investigarea anevrismelor cerebrale. Întrucât nu utilizează radiații ionizante, acest tip de examinare este indicat la copii, femei însărcinate, pentru controlul posterapeutic al anevrismelor cerebrale (operație, postembolizare) sau la pacienții oncologici care au efectuat multiple examinari CT și PET/CT.

Principalul avantaj al angiografiei RMN cerebrale este evaluarea completă cu rezoluție maximă a întregului segment anatomic odată cu evaluarea pachetului vascular, vizualizând astfel eventualele patologii asociate (tumori, accidente vasculare ischemice sau hemoragice, neuroinfecțiile, traumatismele cerebrale etc).

Beneficiile examinării RMN cerebrale + angiografie

  • Acuratețe în diagnostic
  • Fără raze X
  • Vizualizarea conformației anatomice a arterelor și venelor, precum și a peretelui vascular
  • Identificarea stenozelor, ocluziilor, displaziilor și disecțiilor arterelor cerebrale
  • Vizualizarea eventualelor patologii cerebrale precum tumori, accidente vasculare, traumatisme cerebrale
  • Util în depistarea anevrismelor cerebrale
  • Utilă în evaluarea arterelelor care vascularizează o tumoră, înainte de intervenția chirurgicală sau de alte proceduri.

SCANEXPERT – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

www.scanexpert.ro

PROGRAMĂRI RMN BRAȘOV

Programări prin telefon:

Tel.:+40 368 005 145

Mob.: 40 770 987 599

PROGRAMĂRI RMN IAȘI

Programări prin telefon:

Tel.:+40 332 401 089

Mob.:+40 755 748 463

Leave a comment

0.0/5