fbpx
Skip to content Skip to footer

Examinarea IRM a regiunii gâtului reprezintă o metodă imagistică complexă care oferă informații mult mai precise decât tomografia computerizată. 

Această metodă poate semnala leziuni ale faringelui, laringelui, esofagului, ale glandelor submandibulare, parotide și ale glandei tiroide precum și prezența adenopatiilor din această regiune. 

Cancerul laringian reprezintă apariția unei formațiuni tumorale cu caracter malign localizată la nivelul laringelui. Cancerele prezintă evoluție rapidă, iar cel laringian are o incidență de până în 4,5% din totalul lor.  

Scanarea IRM este cotată ca având un nivel de precizie crescut, confirmând în proporție de peste 90% prezența unei formațiuni tumorale. Identificarea invaziei cartilajului laringian reprezintă un aspect important în stadializarea neoplasmelor laringiene. Anumite studii au demonstrat că examenul RMN are o sensibilitate mai mare decât CT-ul din acest punct de vedere. 

Principalul beneficiu al IRM-ului la nivelul gâtului este permiterea examinării cu deosebită acuratețe a structurilor de la nivelul gâtului. 

Spre deosebire de CT (tomografia computerizată) sau radiologia convenţională, IRM-ul nu utilizează radiaţii ionizante, prin urmare nu este o tehnică imagistică iradiantă.

Beneficiile examinării RMN GAT

  • rată mare de precizie a diagnosticului
  • fără raze X
  • examinarea cu acuratețe a structurilor de la nivelul gâtului
  • excelent în diagosticarea cancerului
  • pentru monitorizarea unei recidive, în special în patologia oncologică
  • este o procedură nedureroasă

SCANEXPERT – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

www.scanexpert.ro

PROGRAMĂRI RMN BRAȘOV

Programări prin telefon:

Tel.:+40 368 005 145

Mob.: 40 770 987 599

PROGRAMĂRI RMN IAȘI

Programări prin telefon:

Tel.:+40 332 401 089

Mob.:+40 755 748 463

OPTIM DIAGNOSTIC BOTOSANI – CENTRU DE IMAGISTICA MEDICALA

PROGRAMĂRI RMN BOTOSANI

Programări prin telefon:

Tel.:+40 331 404 397

Mob.:+40 743 993 617Leave a comment

0.0/5