fbpx
Skip to content Skip to footer

Imagistica prin rezonanță magnetică, disponibilă la centrul Scanexpert Galați, utilă în diagnosticul și observarea afecțiunilor musculo-scheletale

RMN musculoscheletal, disponibil la centrul de Imagistica Medicala Scanexpert Galați. Acesta utilizează în scopul stabilirii unui diagnostic corect echipamentul ultraperformant Siemens Avanto 1,5T, cu antene dedicate, fiind potrivit pentru toate tipurile de articulații, incluzând pumnul, cotul, umărul, genunchiul, și glezna, permițând scurtarea timpului de scanare și creşterea calităţii imaginilor.

Imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) este o metodă de diagnostic de înaltă performanță, minim invazivă, neiradiantă, ce folosește un câmp magnetic puternic și unde radio pentru a produce imagini detaliate ale articulațiilor, țesuturilor moi și oaselor, leziunile fiind evidențiate cu precizie milimetrică.

Prin rezonanță magnetică pot fi evaluate toate articulațiile din corpul uman, începând de la cele interfalangiene și continuând cu mâna, umăr, șold, genunchi și gleznă.

Afecțiuni evaluate de RMN musculoscheletal

Afecțiunile musculoscheletale evaluate prin RMN musculo-scheletal se împart în patologii traumatice, cum ar fi traumele accidentale care produc injurii la nivelul tendoanelor, ligamentelor, mușchilor, osului și cartilajului articular, și nontraumatice, care include leziuni articulare din artroze, anomalii ale coloanei vertebrale, tumori osoase sau care implică țesuturile moi din jurul articulațiilor, malformații congenitale.

Printre avantajele investigației RMN musculo-scheletal amintim absența expunerii la radiații ionizante, diferențierea precisă între țesutul bolnav și cel sănătos, obținerea unor imagini clare ale mușchilor, oaselor și articulațiilor, observarea leziunilor foarte mici și a fracturilor ce nu pot fi văzute la CT sau radiografie.

Motivele frecvente pentru care este solicitat un RMN musculo-scheletal, prin intermediul aparatului Siemens Avento 1,5T, includ afecțiuni greu sau imposibil de examinat prin intermediul altor metode imagistice, precum osteonecroză avasculară a șoldului, fracturi de stres în cazul sportivilor, rupturi de ligamente încrucișate și meniscuri, rupturi de labrum sau ale mușchilor.

RMN-ul dedicat segmentelor musculo-scheletale generează imagini detaliate ale zonei de interes și este util atât în diagnosticarea sigură și timpurie, cât și în faza preoperatorie, pentru a îndruma intervenția chirurgicală. De asemenea, RMN-ul musculo-scheletal este eficient și în monitorizarea postoperatorie, monitorizarea și evaluarea implanturilor și afecțiunilor asociate.

Centru de Imagistică Medicală Scanexpert Galati

Computer tomograf – RMN – Ecograf – Mamograf

5 Comments

Leave a comment