fbpx
Skip to content Skip to footer

RMN Sâni, investigatie disponibilă la centrul Scanexpert Galați

RMN sâni – disponibil în cadrul centrului Scanexpert Galați

Cancerul de sân este cea mai frecventă dintre toate cazurile de cancer la femei şi este principala cauză de deces prin cancer la femeile din Europa. Se estimează că una din fiecare 9 femei europene vor dezvolta cancer de sân la un moment dat în viata ei, dar estimările variază în funcţie de ţară. La fiecare 3 ore, o femeie își pierde viața, 3% din totalul deceselor la femei fiind cauzate de cancerul mamar. Un plan de depistare imagistică, prin ecografie, mamografie și RMN, reprezintă calea spre o viață ferită de umbra acestei afecțiuni.

RMN-ul la sân este o investigaţie complementară ecografiei şi mamografiei, toate acestea ajutând la obținerea unui diagnostic cât mai fidel. Deseori ne confruntăm cu forme de cancer care nu au expresie pe imaginea ecografică sau pe cea mamografică, aici intervenind sensibilitatea RMN-ului, cea mai mare, peste 98%, bazată pe un principiu foarte simplu, și anume, acela că leziunile maligne sunt vascularizate.

Siemens Avanto, promptitudine și rapiditate în diagnostic

RMN-ul se realizează cu ajutorul aparatului Siemens Avanto 1,5T și intervine în clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament. Rezonanța magnetică nucleară a sânului intervine în evaluarea și stabilirea diagnosticului pozitiv în cazul unei patologii mamare. Examinarea, delicată și fiabilă, este complementară ecografiei și mamografiei, aducând, totodată, elemente de diagnostic suplimentare și fiind o metodă imagistică precisă, neinvazivă și neiradiantă, recomandată femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani.

RMN-ul mamar este recomandat și utilizat în situații precum:

  • examinarea preventivă a pacientelor tinere cu risc de cancer mamar (istoric familial puternic de cancer mamar sau ovarian)
  • în cazul unor discordanțe diagnostice la celelalte investigații imagistice efectuate anterior
  • pentru pacientele în cazul cărora se suspectează ruptura implantului mamar
  • atunci când țesut mamar este foarte dens, iar mamografia nu poate detecta un cancer de san

Ca test de monitorizare, RMN-ul de sân este folosit pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie, în timpul chimioterapiei neadjuvante (efectuată preoperator) sau postoperator, pentru diferențierea recidivei de cicatrice, la pacientele deja operate de cancer mamar.

Investigaţia se efectuează în zilele 7-14 ale ciclului menstrual, când sânul are un conţinut mai mic de apă şi când glanda mamară este mai puţin densă. Examinarea durează aproximativ 30 minute și se face obligatoriu cu substanţă de contrast.

RMN sâni – ideal în cazul pacientelor cu implanturi mamare

În cazul pacientelor cu implanturi mamare, rezonanţa magnetică este singura examinare care permite aprecierea corectă și completă a integrităţii implantului de silicon, pentru acest tip de investigații nefiind necesară administrarea substanţei de contrast.

Ne bucurăm să îi avem alături în centrul nostru din Galați pe medicii Dr. Glodeanu Daniela, medic primar, specializat în radiologie și imagistică medicală, cu o experiență de 10 ani în examinarea sânului, mii de ecografii mamare, mamografii și examinări RMN mamar, pe Dr. Duțu Nicoleta, medic primar, specializat în radiologie și imagistică medicală, cu o experiență de 5 ani în ecografie și mamografie și pe Atomulesei Loredana, asistent medical cu o experiență de 8 ani în efectuarea de mamografii. Echipa Scanexpert dispune de personal medical dedicat, care tratează pacientul cu maximă seriozitate, și respect, și sunt în continuă specializare.

Clinica Scanexpert Galați conferă încrederea unui diagnostic corect, într-un timp scurt, prin echipa formată din medici bine pregătiți, dar și prin echipamentul pe care îl pune la dispoziția pacienților. Prevenirea și detectarea precoce a tumorilor de sân sunt cele mai bune metode prin care medicul și pacienta pot lupta împotriva cancerului mamar, întrucât, atunci când tumorile depistate în urma screening-ului au dimensiuni mici, chimioterapia este mai puțin toxică și este permisă, pe cât posibil, conservarea sânului.


PROGRAMĂRI RMN GALATI

Programări prin telefon:

Mob:+40 743 014 431

Mob.:+40 743 014 432

Leave a comment