fbpx
Skip to content Skip to footer

Ecografia, metodă imagistică de prevenire a diferitelor afecțiuni medicale, disponibilă exclusiv în cadrul Scanexpert Galați

Ecografie GalațiEcografia sau ultrasonografia este o tehnică de explorare imagistică, fără de care astăzi diagnosticul multor afecțiuni medicale și chirurgicale ar fi de neconceput, fiind o metodă de diagnostic oferită de centrul Scanexpert Galați, și bazată pe transmiterea diferențiată a ultrasunetelor, prin diverse tipuri de țesut.

Ecografie Galați – Ecograf de ultimă generatie Siemens Redwood la Scanexpert

Echipamentul Siemens Redwood aflat în dotarea centrului Scanexpert Galați oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi mai profunde și o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare. Este un ecograf  multidisciplinar de înaltă performanță, conceput pentru examinarea sistemului vascular, abdomenului, pentru examinări prenatale pediatrice, examinări urologice, transcraniene, ale carotidei și ale părților moi. Cea mai inovativă dotare este pachetul de elastografie imagistică, care, în timp real, calculează și afișează rigiditatea țesuturilor și poate evidenția tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor, de la dimensiuni de câțiva milimetri.

Investigația ecografică poate scoate în evidență diferite modificări în structura organelor, diverse formatiuni tumorale sau suferinte ale organelor, în cadrul unor tulburări metabolice, precum dislipidemii, diabet zaharat sau boli inflamatorii. Ecografia poate depista de asemenea și modificări în funcționalitatea unor organe, prin vizualizare în timp real.

Comparativ cu radiografia, tehnică imagistică tradițională, în cazul ecografiei nu există expunere la radiații ionizante. Deși este o procedură extrem de utilă, undele sonore nu traversează bine aerul și osul, astfel că sunt ineficiente pentru anumite regiuni conținând gaze sau acoperite de os. Pentru astfel de regiuni sunt mai indicate radiografiile, CT sau RMN, acestea putând fi efectuate, de asemenea, în cadrul clinicii Scanexpert Galați.

Ecografie mamară bilaterală

Ecografia mamară este una dintre cele mai simple tehnici de diagnostic al afecțiunilor mamare, se recomandă femeilor de orice vârstă și constă în investigarea sânilor, cu ajutorul ultrasunetelor, fiind o metodă neinvazivă, nedureroasă și neiradiantă. Prin intermediul ecografiei mamare, poate fi depistată prezența nodulilor, formațiuni solide, sau a chisturilor, formațiuni lichide.

Ecografia mamară este metoda de screening de primă intenție pentru femeile aflate între vârstele de 20 și 29 de ani.

Multe dintre formațiunile benigne, adică necanceroase, identificate în urma unui control, sunt mai frecvent întâlnite decât cancerul de sân. Amintim, astfel: hiperplazia ductală, fibroadenomul, adenoza, fibromatoza, etc. Este permisă explorarea sânilor cu proteze mamare (implanturi). Alături de mamografie, sensibilitatea și specificitatea depistării cancerului mamar crește spre 90%.

Ecografie abdomen + pelvis

Ecografia abdomino-pelvină relevă dimensiunile, evaluează structura internă a organelor și poate evidenția leziunile existente în cadrul organelor abodminale sau pelvine: vezica biliară, ficatul, splina, pancreasul, rinichii, vezica urinară, uterul, ovarele, trompele uterine, prostata. Poate stabili diagnosticul, dacă este vorba de o inflamație, litiază, calculi, chisturi, infecții, tumori.

Ecografia abdomino-pelvină poate depista calculi biliari sau renali, afecțiuni ale ficatului precum ciroză sau steatoză, tumori intraabdominale.

Ecografia abdominală reprezintă una din investigațiile care ar trebui efectuate măcar o dată pe an, fiindcă această examinare imagistică înlătură, în nenumărate rânduri, riscul descoperirii târzii a unor afecțiuni grave. Ecografia abdomino-pelvină poate depista cauza durerilor abdominale sau lombare, fiind o metodă lipsită de efecte secundare, nedureroasă, accesibilă, rapidă, și, în unele cazuri, decisivă în obținerea diagnosticului final, mai ales atunci când durerile sunt însoțite de alte simptome precum mărirea în volum a abdomenului, anemie, vărsături, etc.

Ecografie tiroidă

Ecografia tiroidei oferă detalii valoroase despre volumul tiroidian (existența gușei), prezența nodulilor sau a chisturilor și structura acestora. Aproximativ 60% din populație se confruntă cu noduli, descoperiți în majoritatea cazurilor, la ecografie. Ofera date importante, ce pot indica benignitatea sau malignitatea unui nodul.

Programează-te pentru ecografie în cadrul centrului Scanexpert Galați și beneficiază de investigații medicale interpretate și efectuate de dr. Duțu Nicoleta, medic primar radiologie și imagistică medicală, cu studii complementare în ecografie, senologie imagistică, tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică, prin intermediul aparatului de ultimă generație Siemens Redwood și nu uita că, sănătatea este pe primul loc.


PROGRAMĂRI ECOGRAF GALATI

Programări prin telefon:

Mob:+40 743 014 431

Mob.:+40 743 014 432

Leave a comment