fbpx
Skip to content Skip to footer

Scanexpert Galați – Centru specializat în senologie, prin servicii de imagistică medicală de înaltă calitate

Centru specializat în Senologie – Scanexpert Galați asigură diagnosticul și tratamentul patologiei mamare, la nivel de expert, oferind o gamă esențială de servicii medicale. Milităm pentru prevenția cancerului de sân și ușurăm viața pacienților care ne calcă pragul prin efectuarea de investigații complementare: mamografie digitală, ecografie mamară și rezonanță magnetică mamară

Importanța screening-ului în afecțiunile sânului ar trebui conștientizată, întrucât, anual, în România, sunt diagnosticate cu cancer de sân, aproximativ 6000 de femei. La fiecare 3 ore, o femeie își pierde viața, 3% din totalul deceselor la femei fiind cauzate de cancerul mamar. Un plan de depistare imagistică, prin ecografie, mamografie și RMN, reprezintă calea spre o viață ferită de umbra acestei afecțiuni.

Scanexpert Galați dispune de cele mai performante echipamente de imagistică medicală, dedicate patologiei sânului.

Siemens Inspiration și mamografia digitală cu tomosinteză

Mamografia 3D sau mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă cea mai nouă și avansată metodă de diagnostic a cancerului de sân în fază incipientă, chiar cu doi ani înainte ca un nodul să poată fi palpat. Majoritatea nodulilor care cauzează cancer mamar nu sunt dureroși.

Tomosinteza sânului este singura tehnică imagistică ce poate să scoată în evidență și să caracterizeze microcalcificările, depuneri mici de calciu dezvoltate în țesut, care uneori pot fi singurul semn de cancer mamar. Astfel, crește cu 41% rata de identificare a cancerului de sân invaziv, respectiv cu 29% rata de identificare a tuturor tipurilor de cancer de sân.

Mamograful Siemens Inspiration, cu soft ultramodern, permite reconstrucția virtuală a imaginilor 2D în format 3D, medicii oferind un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce se traduce printr-o reducere cu aproximativ 30% a nivelului de radiații.

Siemens Redwood, investigații complete – ecografie și elastografie

Ecograful Siemens Redwood aflat în dotarea centrului Scanexpert Galați oferă imagini de precizie cu o calitate superioară a culorii la adâncimi mai profunde și o creștere a eficienței, prin reducerea timpilor de examinare. Alte aplicații ale ecografiei disponibile la centrul Scanexpert Galați includ ecografia cu substanță de contrast și elastografia. Prin intermediul elastografiei, este calculată și afișată  rigiditatea țesuturilor și sunt evidențiate tumorile benigne sau maligne ale țesuturilor, de la dimensiuni de câțiva milimetri. Metoda este folosită în majoritatea cazurilor pentru stabilirea diagnosticului de cancer la sân, întrucât tumorile canceroase sunt mai dure decât țesuturile normale.

Siemens Avanto, promptitudine și rapiditate în diagnostic

RMN-ul se realizează cu ajutorul aparatului Siemens Avanto 1,5T și intervine în clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament.

Ne bucurăm să îi avem alături în centrul nostru din Galați pe medicii Dr. Glodeanu Daniela, medic primar, specializat în radiologie și imagistică medicală, cu o experiență de 10 ani în examinarea sânului, mii de ecografii mamare, mamografii și examinări RMN mamar, pe Dr. Duțu Nicoleta, medic primar, specializat în radiologie și imagistică medicală, cu o experiență de 5 ani în ecografie și mamografie și pe Atomulesei Loredana, asistent medical cu o experiență de 8 ani în efectuarea de mamografii. Echipa Scanexpert dispune de personal medical dedicat, care tratează pacientul cu maximă seriozitate, și respect, și sunt în continuă specializare.

Clinica Scanexpert Galați conferă încrederea unui diagnostic corect, într-un timp scurt, prin echipa formată din medici bine pregătiți, dar și prin echipamentul pe care îl pune la dispoziția pacienților. Prevenirea și detectarea precoce a tumorilor de sân sunt cele mai bune metode prin care medicul și pacienta pot lupta împotriva cancerului mamar, întrucât, atunci când tumorile depistate în urma screening-ului au dimensiuni mici, chimioterapia este mai puțin toxică și este permisă, pe cât posibil, conservarea sânului.

PROGRAMĂRI RMN GALATI

Programări prin telefon:

Mob:+40 743 014 431

Mob.:+40 743 014 432

8 Comments

 • Tacu Anamaria
  Posted 30 iunie 2021 at 9:53

  Buna ziua ,
  Doresc o programare pentru efectuarea unei ecografii si elastografie in data de 08.07.2021

  Mulțumesc

 • Lungu Iuliana
  Posted 5 octombrie 2021 at 8:01

  Buna ziua,
  Va rog frumos daca se poate, doresc o programare pentru RMN.
  05.10.2021 sau 06.10.2021
  Multumesc frumos.

  O zi buna.

 • Dumitrache Geta
  Posted 27 octombrie 2021 at 12:30

  Buna ziua. Pentru RMN cervicala si gat, cu substanta de contrast, cat costa? Multumesc!

  • Bună ziua! Investigația de RMN gât (regiune cervicală) cu substanță de contrast costă 800 lei la centrul Scanexpert Galați.
   Pentru programare și mai multe informații vă rugăm să apelați numerele de telefon de mai jos. Vă mulțumim!
   * SCAN EXPERT Galați RMN (rezonanță magnetică nucleară): +40 743 014 431/ +40 743 014 432

 • Moldoveanu Mariana
  Posted 8 februarie 2022 at 15:48

  Bună seara! Va rog frumos să-mi spuneți cât costa un CT abdomen + pelvis cu substanță de contrast?
  Multumesc anticipat!

  • Bună ziua! La centrul nostru Scanexpert Galați, investigația de CT abdomen + pelvis cu substanță de contrast costă 900 lei. În vederea unei programări vă rugăm să luați legătura cu colegii de la centru. Vă mulțumim!

   * SCAN EXPERT Galați RMN (rezonanță magnetică nucleară): +40 743 014 431/ +40 743 014 432

Leave a comment