fbpx
Skip to content Skip to footer

SCANEXPERT susţine valorile culturale

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

  • “Dracula Film Festival” Braşov, un eveniment internaţional sponsorizat de profesionişti, pentru profesionalism

Susţinem valorile culturale şi ne mândrim că facem parte dintr-o comunitate care elogiază arta, în toate formele ei. De data aceasta a fost despre film, despre scenarişti şi actori. Centrul de Imagistică medicală SCANEXPERT a participat în calitate de sponsor la “Dracula Film Festival” susţinut la Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual, organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History, finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Centrul Național al Cinematografiei şi de sponsori. Ne-am făcut un renume prin ajutorul acordat celor care au nevoie de investigaţii medicale, oferindu-le cele mai performante soluţii de diagnostic, dar ne-am implicat, cu responsabilitate, şi din promovarea constantă a valorilor comunităţii în inima căreia ne desfăşurăm activitatea.

Cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantasy și SF, s-a încheiat cu premierea celor mai bune proiecţii. Trofeul Dracula a revenit filmului The Wanderers, regizat de Dragoș Buliga, un horror autohton cu vampiri.

Timp de cinci zile, cinefilii prezenți în Brașov au putut urmări peste 55 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din 16 țări, au participat la conferințe despre provocările producției filmelor de gen sau au mărșăluit pe străzi în cadrul primului zombie walk organizat în orașul de sub Tâmpa.

Armand Assante, invitatul special al festivalului, venit la Brașov pentru proiecția filmului The Wanderers, regizat Dragoș Buliga, în care interpretează rolul principal, a primit trofeul onorific Count Dracula.

Un thriller horror despre obsesia tinereții și despre industria cosmetică şi medicală care profit de ea, co-producția germano-canadiană Replace, regizat de Norbert Keil, a obţinut o mențiune specială “pentru stilul vizual puternic și foarte interesant al unui talent în devenire”. Producția daneză Sunkent Convent, o adaptare după nuvela lui Hans Christian Andersen, în regia lui Michael Panduro, a câștigat trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj internațional, iar Trofeul Vladutz pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului OffStage, în regia lui Andrei Huțuleac. O mențiune specială a primit și animația elvețiană Ooze, în regia lui Kilian Vilim. “Eliberare”, un scurtmetraj realizat cu telefonul mobil în timpul festivalului, plecând de la cuvintele cheie “captiv”, “noroi” și “franzelă”, este filmul câștigător al trofeului Dracula Digital și al premiului în valoare de 500 E.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”3580,3581,3582,3583,3584,3585″ onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

0.0/5